FOTOGRAFIEKEN

De fotografie heeft haar ontstaan te danken aan het feit dat men naar een methode zocht om de visuele realiteit zo realistisch mogelijk weer te geven. Kort gezegd het vervolmaken van de methode om de werkelijkheid visueel vast te leggen. Te beginnen met de abstract en realistisch teken- en schilderkunst. Toen de fotografie de mogelijkheid bood de realiteit concreet weer te geven, ontstond de drang de persoonlijkheid ermee te verbinden. Dit is dan ook tot de dag van vandaag het geval. De schrijver gebruikt letters, woorden en cijfers om het bericht of verhaal vast te leggen. Aanvankelijk gebruikte de fotograaf de chemie daarop volgend ook de optische en tegenwoordig de digitale-techniek om middels lichtgolven de reportage of zijn verhaal visueel weer te leggen.

Vaak hoor ik bij het exposeren, "Ja die foto's zijn dankzij de digitale techniek tot stand gekomen". Niets is minder waar. Wellicht zal men bij het bekijken van mijn foto collectie via het web ook die gedachte hebben. Vandaar hierbij een deel van mijn collectie genaamd "fotografieken", ontstaan in het tijdperk van de analoog fotografie.

 

 

© Het is niet toegestaan afbeeldingen van deze website te reproduceren of op welke manier dan ook te gebruiken zonder toestemming.

© It is not allowed to reproduce images from this website or in any way use it without permission.